Kulturparken Småland och På tal om 6 i unikt samarbete om sexualundervisning i skolan

Kulturparken Småland bjuder tillsammans med Grrl Tech och sexualundervisningsprojektet På tal om 6, kostnadsfritt in lärare, skolpersonal och allmänheten till teaterföreställningen ”Sug F*, Slicka K**” som sätts upp på Utvandrarnas hus i Växjö torsdagen den 31/10 kl 13.00-15.00.

- Kulturparken Småland fokuserar under hösten på att belysa normer kring sexualitet och kön, Nina Hemmingssons utställning är ett led i detta då hennes illustrationer ofta ifrågasätter stereotypa könsroller eller beteenden. Att sätta upp föreställningen ser vi som en förlängning av det arbete, säger Elina Lööw programansvarig på Kulturparken Småland.

Det unika samarbetet mellan Kulturparken Småland och På tal om 6, syftar till att ge lärare verktyg och inspiration till att jobba för en normkritisk inkluderande sexualundervisning. I föreställningen Sug F*, slicka K** tar scenkonstkollektivet PotatoPotato från Malmö avstamp i skolans nya läroplaner från 2011 (Lgr 11 och Gy 11), där undervisning i sex- och samlevnad numera ingår i alla skolans ämnen.

- Vi vill bjuda lärare på den här föreställningen för att visa att de har möjlighet att förändra skolan och i förlängningen samhället, genom en inkluderande sexualundervisning som slår hål på begränsande normer om sexualitet och identitet i klassrummet. Vi vill också visa lärare att det finns massor av bra undervisnings- och fortbildningsmaterial för att jobba med dessa frågor, säger Karin Carlsson projektledare i På tal om 6.

Pjäsen sätts upp i samband med att Nina Hemmingssons illustrationer, skisser, och serier ställs ut på Kulturparken från den 5 okt 24 nov. Föreställningen Sug F*, slicka K** beskrivs som humoristisk sexualundervisning och den ställer frågan hur vi idag kan våga bryta normer, skaka av oss gamla vanor och i skolan kommunicera om sexualitet på ett inkluderande sätt.

För mer info kontakta:

Elina Lööw, programansvarig Kulturparken Småland, 0470-704210
Karin Carlsson, Ordförande Grrl Tech och projektledare På tal om 6, 073-587 2949
Helena Engberg, konstnärlig producent/scenkonstnär Potato Potato: 0721-77 50 33

Lämna en kommentarWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 15

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16