Två mammor

Jag har aldrig haft några problem med ha två mammor. När mina mammor gifte sig åkte vi till Sverige för att här var det lagligt mycket tidigare och mycket mer accepterat att vara två kvinnor. Jag är uppvuxen i Skottland och har haft och bott med två mammor sedan jag var 2 år gammal då min mamma skilde sig från pappa. Min riktiga mamma är från Skottland och min halv mamma från Sverige.

Mina mammor är väldigt olika. En är mer arg och sträng på ett bra sätt, matematisk, tekniskt och smart medans den andra är mer känslomässig, språkkunnig, sportig och klumpig. Jag kommer ihåg när jag var liten att jag ringde upp mamma på jobbet som var lite mer prydlig, och grät för att min halv mamma skulle sätta på mig gul gröna kläder som inte matchade.

Vi är fyra tjejer i min famij; jag , min lillasyster och mina två mammor. Man kan tro att det kan bli värsta kattfight bara för att man är fyra tjejer som bor ihop. Men det var inte så.  Även om Lingonveckan var en av de jobbiga veckorna i huset. Det blev oftast liv då. En skrek och den andra grät. Men annars så var det ganska lugnt.

Min familj är väldigt öppen men ändå stängd om det här med sex och kön och så. Till exempel så gick jag till min mamma efter första gången jag hade sex för att jag hade funderingar. Jag kom hem från min pojkvän och hon satt ute och väntade. Hon märkte på en gång att det var något pga jag var så glad. Jag berättade för henne att jag hade gjort det och hon frågade mig hur det hade känts. Det skulle inte många barn våga men jag gjorde det och min mamma var glad för det. Hellre det än att du kommer hem gravid eller med någon könssjukdom sa hon.

När min pojkvän var hemma hos mig så var det värsta diskussioner om vi fick dela samma säng eller inte. I skottland så gör man inte det i föräldrarnas hem för att visa respekt. Min mamma berättade att hon inte fick sova i samma säng med min pappa när hon var hos sina föräldrar även när de bodde ihop. Pappa fick sova uppe på vinden och hon i sitt eget rum. Jag frågade mamma om hon ska vara så strikt med mig. Hon sa att hon förmodligen skulle tillåta det när vi hade varit ihop ett år eller mer. Tills dess får ni vara lite fantasifull, göra det i buskarna, på hotell, hos din halv mormor. Det är väldigt annorlunda i skottland med sådant. Man duschar inte naken på badhus, man bastar inte nakna och små barn ser oftast inte det motsatta könets kropp. Tycker själv att det är bättre som vi har det i Sverige. Lite mera öppen.

Jag håller inte med om påståendet ”det är synd om barn som blir mobbad bara för att deras föräldrar är homosexuella”. Jag har aldrig blivit mobbad pga mina föräldrar är homosexuella och skulle aldrig tillåta det. Jag tycker själv att det är bra att ha flera föräldrar oavsett om det är en extra mamma eller pappa och vem av föräldrarna de är ihop med. Det betyder bara att man får mer erfarenhet, har flera åsikter att lyssna på. Det föredrar jag!

Lämna en kommentarWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 15

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16