På tal om förväntningar och oro

Jag hade sex för första gången när jag var 15 år. Jag var hemma hos min dåvarande pojkvän och vi hade bestämt oss för att kolla film. Redan när vi gick in på hans rum den kvällen, lade oss till rätta i hans otroligt mjuka säng och burrade in oss i det fluffiga täcket kände jag på mig att det var någonting speciellt som skulle hända. Jag började bygga upp lite förväntningar inom mig, man hade ju hört ganska mycket positivt om att ha sex liksom, men samtidigt började jag också oroa mig. Jag menar, jag hade ju ingen aning om hur jag skulle göra någonting och tänk om det skulle göra ont! Den här känslan av osäkerhet började mer och mer ta över förväntningarna om hur skönt det skulle vara. Men när vi väl började ”hålla på” försvann den här osäkerheten mer och mer. Allting bara flöt på. Jag kommer ihåg att jag under tiden tänkte ”Jag gör det här, haha, jag har verkligen sex!”. Allt jag varit så nervös för innan hade helt försvunnit och jag kunde inte koncentrera mig på något annat än den otroliga känslan av sex.

Jag tror att de flesta som har sex har någon sorts förväntningar på det. Inför första gången man ska göra någonting tror jag dock att det är vanligare att man, precis som jag var, är mer rädd för att man exempelvis ska göra bort sig än vad man förväntar sig saker. Men denna rädsla för att något ska gå ”fel” är oftast helt onödig. So what om man är lite fumlig första gångerna. Jag hade ju kanske inte full koll på vad jag gjorde min första gång, inte heller de närmaste gångerna där efter, men det gick bra ändå!  Alla har vi varit nybörjare och det är inte meningen att man ska kunna allting från början. Övning ger färdighet som man brukar säga! En annan onödig oro som jag hade och som jag vet att många andra tjejer har är att det ska göra ont första gången vid samlag. Det gjorde inte alls ont för mig och det är inte så vanligt att det faktiskt gör det, om man verkligen vill och är tillräckligt upphetsad som tjej så gör det inte ont.
Jag är idag 17 år och har haft mer sex i olika former, men jag har fortfarande kvar samma förväntning som jag hade första gången – att det ska vara skönt. Den förväntningen utvecklades dock lite, redan efter första gången, till att inte endast vara fysisk eftersträvan. Lika mycket som att det ska vara skönt strävar jag, och säkert många andra också, efter den otroliga närhet och intimitet man får uppleva när man har sex. Det är inte bara den fysiska känslan, utan också den psykiska som är så starkt tillfredställande.

Det viktigaste, tror jag är att inte låta orosmolnen ta över för mycket när man har sex. Det gäller inte bara första gången, utan alltid. Skulle någonting gå ”fel” försök skratta åt det i stället och fortsätt ändå, det är inte hela världen och ingenting blir pinsammare än vad man själv gör det till. Om man är osäker på vad eller hur man ska göra någonting, fråga då hur den andra vill ha det!
Jag tror att om man lyckas släppa lite på sin nervositet blir det lättare att få sexet att leva upp till förväntningarna, i stället för att låta oron begränsa det.

-  Krönikan är skriven av en 17 årig tjej från Växjötrakten

Lämna en kommentarWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 15

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16