Vad händer i Grrl Tech?

Jo, under verksamhetsåret ska Grrl Tech vara drivande i tre projektsatsningar. Dels är Grrl Tech medsökande organisation tillsammans med Projektor ideell förening, och Växjö kommun, till projektet Demokrati – På mina villkor som under senhösten beviljades projektmedel från Arvsfonden. Grrl Tech kommer att samverka med projektet genom erfarenhetsutbyte, kontakter och idéer för att utveckla olika koncept inom projektet. Grrl Tech kommer också att medverka som aktör under delprojektet Demokratijakten med att ta fram ett utmanande uppdrag på temat jämställdhet.

Grrl Tech kommer att agera huvudman i projektet ”På tal om 6” Det är ett intersektionellt sexualitetsprojekt där människors frågor, känslor, fördomar och berättelser om sex och sexualitet dokumenteras audiovisuellt för att skapa en ny form av undervisningsmaterial i sexualundervisningen för högstadie- och gymnasieungdomar.  RFSL och RFSU är medsökande samarbetsparter i denna process.

Ytterligare en projektsatsning som kan bli verklighet under verksamhetsåret är en projektidé vid namn ”Offside – Inside?”. Projektet syftar till att motverka intolerans inom idrottsrörelsen lokalt och nationellt och ska ske i samarbete med RFSL Kronoberg, som är medsökande organisation samt riksidrottsförbundet och Smålandsidrotten som är samarbetsparter.  Sammantaget vill Offside – Inside? dels kartlägga hur nuläget ser ut inom det lokala idrottslivet och utifrån detta ta fram en sammanfattande problembeskrivning. Detta för att sedan kunna identifiera vilka möjliga ingångar det finns för att hantera dessa utmaningar och problem. Utifrån denna sammanställning önskar vi sedan, i samarbete med RFSL och idrottsföreningarna, själva ta fram ett enklare metodmaterial som kan användas för att förebygga och synliggöra problematik kring intolerans i idrotten. Materialet ska vara lösningsorienterat, ha allmänt intresse samt kunna användas av alla idrottsföreningar, stora som små, i hela Sverige.

Nu håller vi tummarna för att våra finfina projektidéer får finansiering och kan förverkligas inom en snar framtid!

/Karin Carlsson, ordförande

Lämna en kommentarWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 15

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16