Berättelse från Emax

Arnela Hadziakovic berättar om hur det var på Emax 2009.

Nyfiken på vad det är är? Läs vidare här.

Om man gillar fotboll, simning eller dans är det ganska lätt att träffa människor som har samma intressen. Det finns en uppsjö av arrangemang och minst lika många klubbar att bli medlem i. Men om ens intresse är att starta projekt, driva företag eller på något annat sätt förverkliga sina idéer blir det svårare att träffa likasinnade personer. Om man dessutom är ung och aldrig drivit företag tidigare kan det bli extra svårt att börja nätverka. Som tur är har människor börjat uppmärksamma det faktum att många unga vill förverkliga sina idéer och på senare tid har flera events börjat bli något av en tradition.
Jag fick information om Emax genom min ekonomilärare. Emax står för ”Entreprenör till max” och är Sveriges största event för unga entreprenörer. Det är Örebros universitet tillsammans med START Centrum som står för arrangemanget som årligen äger rum i Örebro. Ansökan gör man genom att skriva ett personligt brev och därefter är det bara att hoppas att man får en av de 225 platser som finns.

Om man vill träffa tvåhundra riktigt drivna och ambitiösa entreprenörer, gå på högklassiga föreläsningar, bygga ett guld värt nätverk och vara med om en minnesvärd upplevelse är en ansökan ett måste!
För mig har Emax varit ett tillfälle att diskutera mina idéer och projekt med människor som jag vet lyssnar och är intresserade av ämnet entreprenörskap. Dessutom har jag fått kunskap inom många företagsområden tack vare faktafyllda föreläsningar. Men den, i särklass, bästa lärdomen jag haft med mig är att entreprenör inte är något man är eller blir. Utan att det är en livsstil som handlar om att våga tro, testa, lyckas och misslyckas.
På Emax kan du träffa någon som vill driva investeringsföretaget likväl som jag träffade en kille som ville minska drogmissbruk. Vad som är ens drivkraft är unikt men tillvägagångssättet är i regel det samma – entreprenörskap.

Utöver nätverkandet, workshopsen och föreläsningarna deltar alla deltagare i en affärssimulering. Affärssimuleringen sker i grupper om fyra personer och är till för att ge förståelse för hur prognoser, beslut och strategier är avgörande i drivandet av företag. Det är inte varje dag man får leka företagsledare och styra ett företag så som man själv tror är bäst. Tveka inte på att söka till Emax Sverige eller Nordic 2010!
Gå in på www.emaxsverige.se för mer information.

Etiketter:

Lämna en kommentarWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 15

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/grrltech/public_html/wp-content/themes/grrlpress/adbar.php on line 16